preskoči na sadržaj
Vijesti

I ČITANJE DONOSI NAGRADU

U organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak održano je 21. i 22. studenoga 2019. u gradu Sisku sedmo državno Natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda osnovnih škola.


Državnom  su natjecanju prethodila školska, gradska i županijska, tako da su u Sisku nastupili samo najbolji čitači. Dubrovačko-neretvansku županiju predstavljala je naša učenica 5.r. Ivana Milković u mlađoj kategoriji i  Mihael Miloslavić, učenik 7. r. OŠ Župa dubrovačka u starijoj kategoriji.

Ove  godine Natjecanje je bilo posvećeno obilježavanju 120 godina rođenja Mate Lovraka pa je sve bilo u znaku Lovrakovih književnih likova. Natjecatelji iz 19 županija Lijepe Naše  čitali su ulomke iz svojih najdražih knjiga.

Naša Ivana nastupala je prvi dan i izvrsno, izražajno i samouvjereno predstavila i sebe i našu školu. Nije dobila formalnu nagradu, ali druženje, stvaranje novih prijateljstava, razvijanje ljubavi prema knjizi  još su vrjednija nagrada. Mihael je nastupao drugi dan i izvrsnim nastupom u svojoj kategoriji osvojio 2.mjesto. Svi smo se radovali njegovom uspjehu.

Slobodno vrijeme provodilo se u zajedničkom razgledanju povijesnih znamenitosti Siska. Dva dana brzo su prošla.

Ciljevi popularizacije čitanja knjiga, razvijanja ljubavi prema čitanju kao kvalitetnom  načinu provođenja slobodnog vremena, poticanja usmenog izražavanja  ostvareni su.

Čitajte i vidimo se iduće godine na školskom natjecanju. Galerija slikaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 28. 11. 2019.

e-Dnevnik

U svim odjelima matične škole i područnih školaenlightened                                                                                                                  

preskoči na navigaciju