preskoči na sadržaj
Vijesti

Humanitarna akcija "Srce za Afriku" u PŠ Pridvorje

Kao i svake školske godine učenici PŠ Pridvorje zajedno sa učiteljicama napravili su predivne božićne ukrase . Jedan dio tih ukrasa poslali smo na humanitarnu web aukciju udruge „ Srce za Afriku“ s kojom humanitarno surađujemo već zadnjih nekoliko godina. Riječ je o udruzi koja pomaže djeci iz sela Kiwumu te im ovim načinom pridonosimo njihovom školovanju. Inače sa životom te djece upoznala nas je humanitarka i volonterka Marinela Banovac koja je već prije bila u našoj školi i ispričala nam njena iskustva i doživljaje svog volontiranja u tom selu u Africi. Jedna od stvari koja nas je jako pogodila i dotakla u srce je činjenica da djeca u Kiwumu jedu 3 puta tjedno i to u školi, a njihov obrok zajedno sa školovanjem iznosi samo 2,5 kune. Prošle godine naša mala škola uspjela je prodajom  svojih božićnih radova sakupiti za nekoliko stotina obroka. Drugi dio prodajne izložbe odvija se u holu naše PŠ Pridvorje te je dostupan svim roditeljima polaznika naše škole kao i vrtića Konavle.

U prilogu je web lokacija facebook stranice Humanitarne aukcije „Srce za Afriku“  kao i  nekoliko rečenica poticaja i zahvale našoj školi.

 

 


                       

Učenici Područne škole Pridvorje odlučili su i ovogodišnje predbožićno vrijeme iskoristiti kako bi širili dobrotu i nastavili pomagati djeci u Africi. Potaknuti suradnjom s članicom naše udruge Marinelom Banovac, koja je posjetila školu i održala predavanje o onome što je vidjela i doživjela u našoj misiji u selu Kivumu u Ruandi, mališani iz Pridvorja i ove su se godine 'bacili' na posao, 'zasukali' rukave i izradili more prekrasnih radova. Riječ je o divnim božićnim ukrasima, koji će sljedećih dana biti ponuđeni na humanitarnim aukcijama u našoj grupi Humanitarne aukcije "Srce za Afriku", link: https://www.facebook.com/groups/352307558222134/ 
Jedan od radova je prikazan na ovoj fotografiji! Ostale ćete vidjeti na aukcijama – čekamo vas, pridružite nam se! 
Kompletan prihod prikupljen u humanitarnim aukcijama, bit će iskorišten za daljnju izgradnju kompleksa naše srednje škole u Kivumuu. 
„Svjesni smo u kojim teškim uvjetima žive djeca u Africi te ovim činom želimo darovati ne samo naše radove, nego i srca koja smo utkali u svaki božićni ukras“, napisali su nam učenici. 
Područna škola Pridvorje mala je škola i broji 15 učenika od 1. do 3. razreda, a nalaze se u najjužnijoj Općini u Hrvatskoj – Konavlima. Matična škola im je Osnovna škola Gruda koja ima 283 učenika. 
Svi radovi uokvireni su u okvire koje je donirala tvrtka Okviri Radonić – Gruda. 
Veliko hvala od srca svim učenicima, učiteljicama Nikolini Zorović Kesovija i Patriciji Uroš Pendo, ravnateljici Zdenki Pivčić te Okvirima Radonić! 
Srce za Afriku

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 8. 12. 2016.

 

 
 

Trenutno ne postoji niti jedan album.


e-Dnevnik

U svim odjelima matične škole i područnih školaenlightened                                                                                                                  


Školski list Tintilinić

                                                                                             


 

POPIS UDŽBENIKA ZA ŠK.GOD. 2018./2019.


OGLASNA PLOČA

linkovi
Zabava i igre

E-škola

Nastavnici


Eko rječnik

ATMOSFERA – sloj plinova koji okružuje planet Zemlju

GLOBALNO ZATOPLJENJE – povećanje prosječne temperature Zemlje stakleničkim efektom

KISELE KIŠE – rezultat reakcije sumpornog dioksida i dušičnog oksida u atmosferi, koji se u obliku kiše, magle ili snijega vraća na Zemlju

OZON – bezbojni plin veoma važan u gornjim dijelovima atmosfere jer nas štiti od štetnog sunčevog zračenja, ali ako nastaje u nižim dijelovima atmosfere u reakciji s onečišćivačima, postaje opasan

SOLARNA ENERGIJE – električna energija dobivena iskorištavanjem fotonaponskih ćelija koje pretvaraju sunčevu energiju u električnu

STAKLENIČKI EFEKT – efekt zagrijavanja Zemljine atmosfere i površine zbog djelovanja stakleničkih plinova u atmosferi

STAKLENIČKI PLIN – plin koji se ponaša kao staklo u stakleniku, koji ne dopušta refleksiju topline u svemir; najčešći staklenički plinovi su ugljikov dioksid i metanPRIJATELJ je netko tko nas razumije i dijeli s nama osjećaje. Prijateljstvo je poput cvijeta Koji cvate na suncu i usred sjene. Onaj koji znade koliko vrijedi Neće nikada dozvoliti da uvene.Propustite li ovaj dan - DAN PRIJATELJSTVA, sami izaberite neki drugi, i zajedno s prijateljima proslavite duh prijateljstva! Jer prijatelji se cijene i vole svih 365 dana u godini!
 

Kreiraj KLaUna 

Moja mini TV  

Ako imate zvučnike okušajte se u vođenju vlastitog benda  

Čarolija mišem...

Pogledajte zanimljivi ZOO

IQ test


Ispis statistike od 1. 12. 2009.

Ukupno: 121563
preskoči na navigaciju