preskoči na sadržaj
Vijesti

I ČITANJE DONOSI NAGRADU

U organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak održano je 21. i 22. studenoga 2019. u gradu Sisku sedmo državno Natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda osnovnih škola.


Državnom  su natjecanju prethodila školska, gradska i županijska, tako da su u Sisku nastupili samo najbolji čitači. Dubrovačko-neretvansku županiju predstavljala je naša učenica 5.r. Ivana Milković u mlađoj kategoriji i  Mihael Miloslavić, učenik 7. r. OŠ Župa dubrovačka u starijoj kategoriji.

Ove  godine Natjecanje je bilo posvećeno obilježavanju 120 godina rođenja Mate Lovraka pa je sve bilo u znaku Lovrakovih književnih likova. Natjecatelji iz 19 županija Lijepe Naše  čitali su ulomke iz svojih najdražih knjiga.

Naša Ivana nastupala je prvi dan i izvrsno, izražajno i samouvjereno predstavila i sebe i našu školu. Nije dobila formalnu nagradu, ali druženje, stvaranje novih prijateljstava, razvijanje ljubavi prema knjizi  još su vrjednija nagrada. Mihael je nastupao drugi dan i izvrsnim nastupom u svojoj kategoriji osvojio 2.mjesto. Svi smo se radovali njegovom uspjehu.

Slobodno vrijeme provodilo se u zajedničkom razgledanju povijesnih znamenitosti Siska. Dva dana brzo su prošla.

Ciljevi popularizacije čitanja knjiga, razvijanja ljubavi prema čitanju kao kvalitetnom  načinu provođenja slobodnog vremena, poticanja usmenog izražavanja  ostvareni su.

Čitajte i vidimo se iduće godine na školskom natjecanju. Galerija slikaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 28. 11. 2019.

 

 
 

Trenutno ne postoji niti jedan album.


e-Dnevnik

U svim odjelima matične škole i područnih školaenlightened                                                                                                                  


Školski list Tintilinić

                                                                                                                 


 

OGLASNA PLOČA

linkovi
Zabava i igre

E-škola

Nastavnici


Eko rječnik

ATMOSFERA – sloj plinova koji okružuje planet Zemlju

GLOBALNO ZATOPLJENJE – povećanje prosječne temperature Zemlje stakleničkim efektom

KISELE KIŠE – rezultat reakcije sumpornog dioksida i dušičnog oksida u atmosferi, koji se u obliku kiše, magle ili snijega vraća na Zemlju

OZON – bezbojni plin veoma važan u gornjim dijelovima atmosfere jer nas štiti od štetnog sunčevog zračenja, ali ako nastaje u nižim dijelovima atmosfere u reakciji s onečišćivačima, postaje opasan

SOLARNA ENERGIJE – električna energija dobivena iskorištavanjem fotonaponskih ćelija koje pretvaraju sunčevu energiju u električnu

STAKLENIČKI EFEKT – efekt zagrijavanja Zemljine atmosfere i površine zbog djelovanja stakleničkih plinova u atmosferi

STAKLENIČKI PLIN – plin koji se ponaša kao staklo u stakleniku, koji ne dopušta refleksiju topline u svemir; najčešći staklenički plinovi su ugljikov dioksid i metanPRIJATELJ je netko tko nas razumije i dijeli s nama osjećaje. Prijateljstvo je poput cvijeta Koji cvate na suncu i usred sjene. Onaj koji znade koliko vrijedi Neće nikada dozvoliti da uvene.Propustite li ovaj dan - DAN PRIJATELJSTVA, sami izaberite neki drugi, i zajedno s prijateljima proslavite duh prijateljstva! Jer prijatelji se cijene i vole svih 365 dana u godini!
 

Kreiraj KLaUna 

Moja mini TV  

Ako imate zvučnike okušajte se u vođenju vlastitog benda  

Čarolija mišem...

Pogledajte zanimljivi ZOO

IQ test


Ispis statistike od 1. 12. 2009.

Ukupno: 144135
preskoči na navigaciju