preskoči na sadržaj

Priča o jednoj učiteljici

Postoji jedna priča o učiteljici iz osnovne škole. Ime joj je gospođa Thompson.

Jednom prilikom, dok je stajala pred učenicima 5-og razreda prvog dana škole, izjavila je djeci jednu laž. Pogledavši svoje učenike, rekla je kako ih sve podjednako voli.

No, bilo je to nemoguće, jer je u prvoj klupi, zavaljen u svoju stolicu, sjedio mališan imenom Teddy Stoddard. Gđa. Thompson viđala je Teddija godinu ranije i primijetila da se nije puno igrao sa ostalom djecom, odjeća mu je bila neuredna i uvijek je bio prljav.

Teddy je ponekad bio neugodan, što je rezultiralo time da je gđa. Thompson s užitkom markirala njegove ispite debelom crvenom olovkom, križajući papire i konačno, zaokružujući veliko “1” na vrhu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 10. 2016. 16:59

Čovjek s Krete

Na Kreti je živio čovjek koji je jako volio svoj otok i ljude na njemu. Svaki dan je sretan radio u svom vinogradu i masliniku; i bio je prvi koji bi poljubio novorođeno dijete, i prvi koji bi izrazio sućut kad netko umre. Volio je svoj otok i sve ljude na njemu, i svi su voljeli njega.
 
Kad je napunio 99 godina, dođe mu vrijeme da umre. Oko njega su se skupili djeca i unuci, i on ih zamoli da ga polože na njegovu voljenu zemlju, što oni i učiniše. Sunce mu je obasjavalo lice, vjetrić prolazio kroz kosu, on pogleda uokolo i osjeti se tako sretnim, te uze u šaku grumen kretske zemlje
i reče "ovo je sve što sam volio", zatvori oči i umre.
 
Kad ponovo otvori oči, vidje da je na vratima Raja, ali nije uspijevao vidjeti što je iza. Vrata se otvore, iziđe Bog i reče: - Volio si mene, volio si druge, dođi, uđi u vječni život! Čovjek sav uzbuđen pođe, kadli ga Bog upita: - Što to imaš u ruci?. Čovjek, zbunjen, reče:

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 9. 2010. 12:51

Poučna priča

Neki jako bogat čovjek požali se svome psihijatru.
Usprkos svom tom silnom bogatstvu osjećao se je jadno.
Psihijatar ga povede do prozora koji je gledao na ulicu i upita ga: „Što vidiš?“
„Pa vidim ljude. Žene, muškarce, djecu .... ?“ odgovori čovjek.
Zatim ga psihijatar odvede ispred zrcala i upita: „A što sada vidiš?“
„Vidim samo sebe.“, odgovori čovjek.
Psihijatar reče: „Na prozoru je staklo i na zrcalu je također staklo. Kada gledaš kroz prozor vidiš druge ljude ali kada gledaš u zrcalo onda vidiš sebe. Razlog tomu je da je iza stakla na zrcalu sloj srebra. Kada se srebro doda onda više ne vidiš druge. Vidiš samo sebe.“

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 9. 2010. 10:54

Vjeruj da je Bogu sve moguće

Jednog dana, kad sam bio prva godina srednje škole, vidio sam jednog dečka iz mog razreda kako ide ulicom. Zvao se Kyle. Izgledalo je da nosi kući sve knjige. Pomislio sam: „Zašto bi tko nosio sve svoje knjige kući u petak? Ovaj zaista mora... biti štreber."

Sam sam imao lijepo isplaniran vikend - tulumi i nogometna utakmica s prijateljima sutra popodne - zato sam samo slegnuo ramenima i produžio dalje. Hodajući, vidio sam da prema Kyleu ide grupa dječaka. Potrčali su k njemu, srušili mu knjige na tlo i podmetnuli mu nogu, tako da je pao u blato. Njegove naočale su odletjele i vidio sam kako se zaustavljaju desetak koraka od njega. Pogledao je prema dečkima koji su odlazili i vidio sam mu tugu u očima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 9. 2010. 11:11

Priča za vas...

Jedan je čovjek spavao u svojoj kućici, kad usred noći, iznenada, njegovu sobu ispuni svjetlost i ukaza mu se Spasitelj. Gospodin mu reče da za njega ima posao koji mora obaviti, i pokaza mu veliki kamen koji je stajao ispred kućice. Objasnio mu je što mora činiti: gurati kamen svom svojom snagom. Ovo je čovjek radio iz dana u dan. Mnogo se godina mučio od sunčeva izlaska od zalaska, njegove ruke upravljene na hladnu, masivnu površinu nepomičnog kamena gurale su svom snagom. Svake se večeri čovjek vraćao svojoj kući zabrinut i iscrpljen, osjećajući da je cijeli dan istrošio uzalud. Vidjevši da čovjek pokazuje znake obeshrabrenja, đavao se odluči umiješati.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 3. 2010. 10:08

Priča: TIHA DUŠA

Jednom su jednog starog pastira, koji je već preko sedamdeset godina čuvao ovce upitali novinari: ''Možete li nam ispričati nešto osebujno, što vam se zasigurno moralo dogoditi, za tako duga razdoblja.'' Razlog, zašto su uopće novinari došli je bio: država je odlučila da mu dodijeli počasnu mirovinu za njegov osamdeseti rođendan, jer je pošteno obavljao svoj posao eto već punih sedamdeset godina, a nikakvih drugih osnova ne bi mogao imati po kojima bi dobio zasluženu mirovinu, jer nije bio nigdje prijavljen, na nikakvim platnim spiskovima poduzeća.

Starac se ispočetka branio, da je on običan pastir i već mu je bilo neugodno što su uopće došli oni kojih se niti u snu čovjek ne bi nadao, a kamoli da će još o njemu netko i pisati u novinama, za koje je on, onako nepismen, samo znao da postoje. No, novinari kao novinari, napasni kao osice, nisu se dali tek tako otpraviti. A prostodušni je starac na kraju ipak popustio i započeo pričati.

Imao je on običnih priča, koje su za običnu raju i koje se mogu pričati uz vatru djeci, jedino je mislio da su one suvišne. Kada sam imao dvadeset godina, našao sam u šumi malo nejako psetance.  ....

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 3. 2010. 11:53

OČE NAŠ

Čovjek: „Oče naš, koji jesi na nebesima...“ 
Bog: „Da?“ 
Čovjek: „Ne smetaj me! Vidiš da molim.“ 
Bog: „Ali zvao si Me.“ 
Čovjek: „Zvao? Nikog ja nisam zvao. Samo molim: „Oče naš koji jesi na nebesima...“ 
Bog: „Evo opet!“ 
Čovjek: „Opet što?“ 
Bog: „Pa zvao si Me. Rekao si: „Oče naš koji jesi na nebesima...“ Evo Me. Što hoćeš?“ 
Čovjek: „Ali ja nisam ništa time mislio. To je samo svakodnevna molitva, shvaćaš? Ja redovito molim „Oče naš“. Od toga se bolje osjećam. To je kao kad obaviš neku dužnost pa se bolje osjećaš.“ 
 
Bog: „No dobro. Nastavi.“  ...
 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 2. 2010. 12:07

JEDNA MALA PRIČA

Djevojka je čekala avion u čekaonici jednog velikog aerodroma. Pošto je trebala dugo čekati, odlučila je kupiti knjigu da bi joj Vrijeme brže prošlo. Kupila je knjigu i paketić keksa. Sjela je u čekaonicu VIP da je nitko ne bi uznemiravao. Pored nje je bila stolica sa keksom, a sa druge jedan gospodin koji je čitao novine. Kad je ona počela uzimati keks i gospodin je uzeo jedan.
 
Ona se šokirala, ali ništa ne reče i nastavi čitati knjigu. U sebi je pomislila "ma gledaj ti ovo, da samo imam malo više hrabrosti, do sada bih ga već udarila..." Svaki put kad je ona uzimala jedan keks, čovjek pored nje, ne obazirući se ni na što, je uzimao isto tako jedan.
 
Nastavili su tako dok nije ostao samo jedan u paketu i djevojka pomisli: "Baš me interesira što će sad uraditi!!!" Čovjek uze posljednji i podijeli ga na dvoje!
"Ovo je zaista previše " - počne  govoriti šokirana, uze svoje stvari, knjigu, torbu i ode prema izlazu iz čekaonice. Kada se osjećala malo bolje, nakon što ju je prošla ljutnja, sjela je na mjesto gdje nije bilo nikoga da bi izbjegla neke druge neugodne događaje. Zatvori knjigu i otvori torbu da je ubaci .............

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 2. 2010. 13:25

BRODOLOM SVETOG PAVLA: JE LI I NAŠ BRODOLOM

Biskupija Dubrovačka, dekanat ureda Gruda i Općina Konavle održali su tribinu „Godina svetog Pavla“. Tvrdnja s kojom žele napisati novu povijest jest da je sveti Pavao doživio brodolom na Mljetu u Republici Hrvatskoj. Mi smo iskoristili situaciju i intervjuirali msgr. dr. Želimira Puljića. Msgr. Dr. Želimir odgovorio nam je pismeno. ...

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 11. 2009.
» Arhiva naših vijesti    
 


e-Dnevnik

U svim odjelima matične škole i područnih školaenlightened                                                                                                                  


Pape Katoličke Crkve

19. stoljeće
Lav XII.
Pio VIII.
Grgur XVI.
Pio IX.
Lav XIII.


20. stoljeće
Pio X.
Benedikt XV.
Pio XI.
Pio XII.
Ivan XXIII.
Pavao VI.
Ivan Pavao I.
Ivan Pavao II.

21.stoljeće

Benedikt XVI

Trenutačni: Franjo I

preskoči na navigaciju